Valpkurs, kurskod 034 -FULL-

Med inriktning vardagslydnad och aktivering

FÖR HUNDAR SOM ÄR 4 – 9 MÅNADER VID KURSSTART

Instruktör: Johanna Thuvesson,

Kurstillfällen: 9/9, 23/9, 7/10 och 21/10 (Torsdagar) kl. 19:00-20.30.
Kostnad: 1000 kr (inkl. fika) Avgiften betalas in på pg 43 47 42-3 EFTER att ni mottagit bekräftelse om plats på kursen. Ange namn och kursnummer på inbetalningen.

Krav för deltagande: Valpen ska vara 4 – 9 månader vid kursstart. Enstaka undantag för äldre hundar kan eventuellt göras i samråd med instruktör. Valpen måste vara vaccinerad enligt SKK:s bestämmelser. Föraren måste vara medlem i Lunds BK.

Kursupplägg: På kursen lägger vi grunderna för samarbete och kommunikation mellan dig och din hund. Kursen blandar teori och praktik. Vi träffas fysiskt varannan vecka. Ni kommer även att få tillgång till en facebookgrupp där ni den andra veckan får uppgifter, tips, feedback och stöd.

Målet med kursen är att ägaren, efter genomgången valpkurs, ska:

• Ha kunskaper om grundläggande inlärningsprinciper och kunna kommunicera med sin hund på ett sätt som främjar en god relation.
  • Ha kunskaper om hur goda vardagsvanor lärs in.
  • Ha verktyg att forma beteenden i önskad riktning.
  • Ha kunskaper om hundens skötsel, både vad gäller fysisk hantering men också dess behov av meningsfull mentalt stimulerande aktivering.
  • Ha kunskap om Svenska Brukshundsklubbens olika verksamheter.

Anmälan till kursen görs genom anmälningsformuläret – KLICKA HÄR

Klicka på bilden nedan för att ladda ned PDF versionen.