Om Lunds brukshundklubb

Lunds Brukshundklubb är en ideell organisation med drygt 430 medlemmar. Hos oss är alla välkomna! Lunds Brukshundklubb är klubben för dig som vill aktivera din hund och för dig som vill tävla i någon gren, Du är välkommen oavsett ras och storlek på hunden.

Klubben satsar på en bred verksamhet.

• Vi har grundkurser i allmänlydnad för valpar och för äldre hundar.
• Vi har tävlingsinriktade kurser i tävlingslydnad, bruks, agility och rallylydnad.
• Vi har träningsgrupper i spår och sök, tävlingslydnad och agility.
• Vi anordnar läger och temahelger
• Våra instruktörer vidareutbildas regelbundet för att vi ska erbjuda god och modern kompetens.
Någon/några gånger per år erbjuds medlemmarna att komma på föreläsningar ofta i samband med medlemsmöten
• Vi erbjuder MH mentalbeskrivning vid behov och sedan 2014 anordnar vi även BPH – beteende och personlighetsbeskrivning av hund.
• En gång om året har vi utställning för valpar och hundar av alla raser – officiell för brukshundarna

Vi arrangerar tävlingar i alla de grenar som finns inom klubbens verksamhet

• Tävlingslydnad

• Bruksprov i spår och sök

• Agility

• Rallylydnad

Lunds Brukshundklubb är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben som är en ideell organisation med ca 60 000 medlemmar. Svenska Brukshundklubben är en specialklubb i Svenska kennelklubben och har avelsansvar för ett tjugotal brukshundraser, och är även en frivillig försvarsorganisation.
Lunds brukshundklubb följer Svenska brukshundklubbens dressyrpolicy
Lunds Brukshundklubbs olika verksamhetsområden hanteras av olika kommittéer.
• Hundägarutbildning
• Prov och tävling