Nya riktlinjer med anledning av risk för smittspridning av Covid-19 (Corona)

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 är det viktigt att alla i samhället tar sitt ansvar, så även Lunds Brukshundklubb. Klubben har därmed nya riktlinjer för alla medlemmar och besökare.

• Var noga med din handhygien.
  • Hosta och nys i ditt armveck.
  • Undvik onödig kroppskontakt.
  • Håll avståndet till andra människor.
  • Det är upp till varje enskild person som anmält sig till någon aktivitiet på klubben att själv avgöra om man vill delta eller inte.
  • Tillhör du en riskgrupp och redan har anmält dig till en aktivitet kan du få tillbaka anmälningsavgiften om du inte kan delta på grund av smittorisken. Detta behöver kunna styrkas av ett läkarintyg.
  • Är du sjuk ska du stanna hemma och inte besöka klubben förrän tidigast två dagar efter att du är helt fri från symptom.
  • Håll alla aktiviteter utomhus så långt det är möjligt för att underlätta avstånd mellan deltagare.

Dessa riktlinjer är baserade på de från Svenska Brukshundklubben. De gäller tills vidare och kan komma att uppdateras baserat på hur situationen med Covid-19 förändras.