Coronaviruset

.

I dessa dagar är det mycket som är osäkert och livet är inte helt som det brukar för de flesta av oss. Lunds Brukshundklubb måste precis som alla andra anpassa sig till det rådande läget vilket innebär att vissa aktiviteter behöver ändras, en del måste skjutas framåt i framtiden och en del måste ställas in. Detta känns så klart tråkigt men är samtidigt ett självklart val då hälsan för våra funktionärer och deltagare går först.

Detta betyder inte att vi ska sluta träna hund. Det är i dessa tider om möjligt ännu viktigare att se till att vi kommer ut i friska luften, har en trevlig stund med våra hundar och även träffar våra vänner på klubben eller i skogen. Vi har fördelen att den mesta träningen går att genomföra utomhus där det är lätt att hålla gott avstånd till andra människor. På vår appellplan kan vi fortsätta att hjälpa varandra, peppa varandra och få lite social stimulans som nu begränsas i så många andra former. Vi har även förmånen att ha en mycket stor och inhägnad appellplan så låt oss utnyttja hela vår yta till att ha det härligt med våra hundar. Det är ju det som vi alla på klubben har gemensamt.

Sommarens aktiviteter (från 1 juni)

All verksamhet på klubben får nu genomföras under förutsättning att folkhälsomyndighetens rekommendationer efterföljs.

• Maximalt 50 personer på plats för en aktivitet samtidigt. Aktiviteter kan delas upp under en dag.
  • Undvik resor längre än 2 timmar (gäller fram till 13 juni)
  • Var helst utomhus
  • Håll avstånd mellan varandra
  • Håll god handhygien
  • Personer i riskgrupp ska inte medverka, gäller både funktionärer och deltagare

Detta gäller alla kurser, träningsgrupper, tävlingar, prov och andra aktiviteter som organiseras av klubben.

Riktlinjer för medlemmar och besökare

För att minska risken för smittspridning är det viktigt att alla i samhället tar sitt ansvar.

• Var noga med din handhygien.
  • Hosta och nys i ditt armveck.
  • Undvik onödig kroppskontakt.
  • Håll avståndet till andra människor.
  • Det är upp till varje enskild person som anmält sig till någon aktivitiet på klubben att själv avgöra om man vill delta eller inte.
  • Tillhör du en riskgrupp ska du inte delta i några aktiviteter på grund av smittorisken.
  • Är du sjuk ska du stanna hemma och inte besöka klubben förrän tidigast två dagar efter att du är helt fri från symptom.

Informationen kommer att uppdateras efterhand.

Du kan hitta mer information hos Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben och Folkhälsomyndigheten.