Coronaviruset

.

I dessa dagar är det mycket som är osäkert och livet är inte helt som det brukar för de flesta av oss. Lunds Brukshundklubb måste precis som alla andra anpassa sig till det rådande läget vilket innebär att vissa aktiviteter behöver ändras, en del måste skjutas framåt i framtiden och en del måste ställas in. Detta känns så klart tråkigt men är samtidigt ett självklart val då hälsan för våra funktionärer och deltagare går först.

Detta betyder inte att vi ska sluta träna hund. Det är i dessa tider om möjligt ännu viktigare att se till att vi kommer ut i friska luften, har en trevlig stund med våra hundar och även träffar våra vänner på klubben eller i skogen. Vi har fördelen att den mesta träningen går att genomföra utomhus där det är lätt att hålla gott avstånd till andra människor. På vår appellplan kan vi fortsätta att hjälpa varandra, peppa varandra och få lite social stimulans som nu begränsas i så många andra former. Vi har även förmånen att ha en mycket stor och inhägnad appellplan så låt oss utnyttja hela vår yta till att ha det härligt med våra hundar. Det är ju det som vi alla på klubben har gemensamt.

All verksamhet på klubben får genomföras under förutsättning att SKK och folkhälsomyndighetens rekommendationer efterföljs.

• Maximalt 8 personer på plats för en aktivitet samtidigt inklusive eventuella funktionärer
  • Aktiviteter ska ske utomhus och vi delar inte träningsmaterial
  • Vi håller minst 1,5 m avstånd till varandra
  • Ta med din egen fika om du vill och fika i så fall utomhus
  • Det finns handsprit i rallyboden

Detta gäller alla kurser, träningsgrupper, tävlingar, prov och andra aktiviteter som organiseras av klubben.

Riktlinjer för medlemmar och besökare

För att minska risken för smittspridning är det viktigt att alla i samhället tar sitt ansvar.

• Var noga med din handhygien
  • Hosta och nys i ditt armveck
  • Håll avståndet till andra människor
  • Är du sjuk ska du stanna hemma och inte besöka klubben förrän tidigast två dagar efter att du är helt fri från symptom.

Du kan hitta mer information hos Svenska Brukshundklubben, Svenska Kennelklubben och Folkhälsomyndigheten.