Agility

Agility är en fartfylld sport som är lätt att älska för både förare och hund. Hunden skall vara smidig och förig att ta sig an hinder av olika sorter i ett ”lopp”

Till våra kurser är alla välkomna vare sig de bara vill ha skoj med sin hund, eller siktar mot SM. För att träna agility behöver man god allmänlydnad på sin hund eftersom den förs lös bland andra hundar. Det betyder att förare och hund bör ha bra kontakt.

Klubbens agilityverksamhet

Agilityverksamheten på klubben är stor. Vi anordnar förberedande, grund- och fortsättningskurser både höst och vår. Dessutom finns det tävlings- och träningsgrupper.

Vad är agility?
Agility brukar kallas för hinderhoppning för hund, och även om alla hinder i agility inte hoppas så stämmer det ganska bra. Precis som i hästhoppning så handlar det om en bana där hunden ska ta hindren på rätt sätt, i rätt ordning och inte minst på snabbast tid!

Fart kräver glädje
Det är viktigt att hundarna tycker det är roligt. Man börjar med enkla fartfyllda övningar där hunden har lätt för att lyckas och där fart belönas. Ofta kommer farten automatiskt när hunden vet vad som förväntas av den. Man går vidare i små enkla steg så att hunden hela tiden behåller motivationen.

Här fyller du i intresseanmälan till våra rallylydnadskurser.

Här fyller du i intresseanmälan till våra agilitykurser.

Alla kurs – och träningsgruppsavgifter betalas till postgiro: 43 47 42-3 efter besked om plats på kursen och före kursstart.